Od pondělí platí zákaz sportu ve vnitřních prostorách

Od pondělí platí zákaz sportu ve vnitřních prostorách

Od pondělí bude platit dvoutýdenní zákaz veškerých volnočasových a sportovních aktivit ve vnitřních prostorách a to i jak pro amatéry, tak i profesionály. Venku mohou být sportovní aktivity do 20 osob. Venkovní sportovní aktivity mohou probíhat do počtu dvaceti osob. Fitness centra, posilovny a bazény se zavřou již od půlnoci ze čtvrtka na pátek.

Čísla přírůstků jsou známkou, že stabilizace je bez dalších opatření nemožná. Reprodukční číslo se zvedlo nad 1,2 a je jasné, že musíme omezit kontakty osob. Rozhodli jsme se proto velmi dramaticky omezit, prakticky zmrazit volnočasové aktivity,” uvedl Prymula na tiskové konferenci po jednání vlády k novému souboru opatření, který se dotýká zejména školství, sportu a kultury.

“Apeluji na všechny naše kluby a sportovce, aby dodržovali vládní nařízení. Vím, jak je tato situace nepříjemná, ale zároveň jak je nezbytná. Zdraví máme jen jedno a věřte, že je to to nejdůležitější, co máme. Věřím, že při dodržování nařízení, ohleduplnosti nás všech a zvýšené hygieně se brzy podaří situaci stabilizovat a my se budeme moci vrátit k našemu sportu,” řekl předseda Svazu zápasu Belo Svitek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.