Adéla Hanzlíčková vybojovala na mezinárodním turnaji Yasar Doğu zlato!

Adéla Hanzlíčková se na prvním turnaji v letošním olympijském roce představila ve skvělé formě a na kvalitně obsazeném mezinárodním turnaji Yasar Doğu v Turecku získala zlatou medaili.

Ve své váze (68 kg) měla osm soupeřek. Jako první se utkala s domácí Seda Basgol, kterou za necelou minutu prvního kola dokázala položit na lopatky. V semifinále se utkala s medailistkou z mistrovství Evropy i světa Irinou Netreba (AZE), kterou porazila 6:4 na body. Ve finále měla Adélu čekat Buse Tosun (evropská i světová vítězka U23 a dvojnásobná bronzová medailistka z evropského šampionátu), avšak pro zranění nemohla nastoupit, a tak se Adéla mohla radovat ze zlaté medaile.

Jak turnaj probíhal a co dalšího Adélu čeká, se dozvíte v následujícím rozhovoru.

Jak ses před turnajem cítila a musela jsi nějak významně upravovat váhu?

Před turnajem jsem se cítila dobře. Hezky vyrovnaně a klidně. Váhu jsem naštěstí nemusela upravovat ani trošku, protože tu byla 2 kg tolerance, z čehož jsem měla velkou radost .

Jaké byly předzápasové rady od trenéra Milana Hemzy?

Trenér mi pokaždé radí před zápasem, ať jsem v hlavně v klidu. Mám totiž ten problém, že když se dlouho nic neděje, tak zaútočím a mnohdy úplně zbytečně. Nemám ráda nudné zápasy, takže se snažím pořád o nějakou akci. Ale je potřeba si počkat na vhodnou chvíli, tak se snažím být víc klidu. Jinak mi radí trenér spíš při utkání než před a musím říct, že mi to dost pomáhá.

 

 

První zápas a vítězství na lopatky. Čekala jsi takový průběh?

Snažím se od zápasu dopředu nic neočekávat. Je fakt, že jsem o soupeřce nikdy neslyšela, ale nikoho nepodceňuji, protože stát se může cokoliv a mohla by mě na něco nachytat. Každopádně jsem byla za hladký průběh prvního zápasu ráda.

 

 

Druhý zápas byl o dost náročnější…

Byl, s Irinou se už známe, v minulosti jsem s ní prohrála, ale věděla jsem, že je za mnou kus práce a můžu jí to vrátit. Nakonec z toho byl docela napínák, ale naštěstí s dobrým koncem .

Bylo pro tebe překvapivé, když ti ve finále nenastoupila soupeřka?

To, že mi soupeřka nenastoupí jsem se dozvěděla pár minut před finále a upřímně jsem za to byla docela ráda, protože jsem si poranila v druhém zápase nohu a nechtěla jsem to moc pokoušet.

Co sis na noze poranila?

 

S nohou už mám skoro dva týdny problémy. Začal mi vyskakovat malíček na noze z kloubu. Myslela jsem, že je to v pořádku, ale při druhém zápase mi zase vyskočil . Nepříjemná bolest.

 

Jaký další turnaj tě čeká a co by tě mohlo nominovat na Olympijské hry?

Další turnaj mě čeká za týden ve Švédsku. A už v únoru máme Mistrovství Evropy. Šance nominovat se na Olympijské hry budu mít v březnu v Maďarsku a poté na konci dubna v Bulharsku.