Další bronz pro Omarova

Další bronz pro Omarova

Artur Omarov odletěl na rankingový turnaj Kaba Uulu Kozhomkul & Raatbek Sanatbaev do Kyrgyzstánu, kde se mu opět podařilo vybojovat medaili. V kvalifikačním utkání nejprve prohrává s Mohammadhadi Abdollah Saravi (IRI), ten se však dostal do finále a tak měl Artur možnost opravného utkání v repasáži. Tam ho čekal domácí Arkyt Orozbekov, kterého porazil 4:0 a zajistil si tak možnost boje o bronz. V něm porazil 5:1 na body Mehdiho Mohammada Balihamzehdeho a získává tak na tomto turnaji bronzovou medaili.

Jaké měl Artur pocity po zisku další medaile? “Jsem rád, že vozím medaile, ale o medaile tady vůbec nejde. Jde o to, jaké soupeře jsem schopen porážet a doufám, že mi to vydrží až na olympiádu.”

Další zastávkou pro Artura bude mistrovství světa, které se koná od 16. září v Bělehradě. “Příprava na mistrovství světa běží už od začátku roku. Směřujeme to všechno na MS. Doufáme a věříme, že se nám povede kvalifikovat se na olympijské hry právě z MS. Nejdůležitější pro nás je být hlavně zdravý,” řekl k přípravě Artur.

Leave a Reply

Your email address will not be published.