Michal Zelenka vybojoval bronz na mistrovství Evropy U20

Michal Zelenka vybojoval bronz na mistrovství Evropy U20

Michal Zelenka slaví velký úspěch nejen sám pro sebe, ale i pro celý český zápas. Na mistrovství Evropy U20, které se konalo ve španělském Santiago de Compostela, vybojoval bronzovou medaili.

V osmifinále porazil Izraelce Niko Nikoladze na bodovou převahu 8:0. Ve čtvrtfinále porazil Chorvata Mihaela Lukace 4:2.  V semifinále prohrál s Moldavcem Alexandru Solovei 3:7 a čekal ho boj o bronz, v němž porazil Gruzince Tornike Mikeladze.

“Celkem jsem měl na šampionátu čtyři utkání. První kolo jsem šel s Izraelcem, s kterým jsem nedávno trénoval na soustředění. Utkání se vyvíjelo přesně podle mých představ, kdy jsem vyhrál na technickou převahu 8:0 po pěti minutách. V druhém kole na mě Chorvat, který už porazil Turka a Rumuna, věděl jsem, že to nebude jednoduché, ale že byl měl vyhrát, pokud nebudu chybovat. Ve třetím kole jsem šel s borcem z Moldávie, s kterým jsem již tento rok na jednom z přípravných turnajů prohrál a věděl jsem, co mě čeká. Bohužel i přes to jsem prohrál 7:3 na body a tím se dostal do boje o bronz. V zápase o bronz jsem nastupoval proti Gruzíncovi, který je vicemistr Evropy z minulého roku. Po šesti minutách, které byly opravdu ty nejtěžší minuty mého života a můžu říct, že jsem na žíněnce nechal úplně vše, co jsem měl, jsem odešel jako vítěz se skoré 4:3,” zrekapituloval svou cestu za medailí Michal.

Michal má za sebou již mnoho úspěchů a postupně stoupá nahoru. Jaké byly jeho pocity po zisku této nejcennější medaile? “Cítím se neskutečně šťastně, jsou to nepopsatelné pocity. Znamená to pro mě životní úspěch, nejen pro mě, ale pro celý český zápas.”

Za tímto úspěchem je spousta dřiny, jaká byla příprava? “Příprava byla dlouhá a náročná jako vždy, měli jsme několik zahraničních soustředění a turnajů na kterých se mi velice dařilo a všechno směřovalo k tomuto úspěchu.”

Teď si dá chvilku pauzu a pak už ho bude čekat příprava na nadcházející mistrovství světa, které se bude konat od 14. srpna v Polsku.

Leave a Reply

Your email address will not be published.