Z turnaje Zagreb open si Adéla Hanzlíčková odváží stříbro!

Z turnaje Zagreb open si Adéla Hanzlíčková odváží stříbro!

Adéla Hanzlíčková se na rankingovém turnaji Zagreb open probojovala až do finále, kde na body zvítězila její francouzská soupeřka a Adéla si tak z letošního prvního turnaje odváží stříbrnou medaili.

První letošní prověrka dopadla pro Adélu výborně a na rankingovém turnaji se probojovala až do finále, kde se v boji o zlato střetla s Francouzkou Koumba Selene Fanta Larroque. Ta v loňském roce vybojovala bronz na mistrovství světa, v roce 2021 se jí podařilo získat zlato na mistrovství Evropy seniorů, zlato z kvalifikace na olympijské hry a zlato z mistrovství světa U23. 

Adéla si dnes nejprve poradila ve čtvrtfinále s francouzskou zápasnicí Pauline Denise Lecarpentier, která loni vybojovala stříbro na Mistrovství Evropy a v roce 2019 bronz.

Toto utkání bylo pro Adélu stěžejní, jelikož ještě před pár dny bojovala se zraněním a nevědělo se, jak na tom bude. První prověrka dopadla na výbornou, což jistě Adéle zvedlo sebevědomí. To se také projevilo v semifinálovém souboji, kdy polskou soupeřku Wiktorii Choluj po minutě a půl položila na lopatky.

„Tento turnaj je pro mě velká vzpruha, po zranění a nepovedené sezóně 2022 jsem tu medaili hodně potřebovala a pomohla mi zjistit, že jdu správným směrem a na čem je ještě potřeba zapracovat,“ řekla k turnaji Adéla.

Během přípravy ji na čas odstavilo zranění zad, nicméně i tak se jí během přípravy dařilo pracovat na jejích slabinách-útoku na nohy.  „Nejvíc jsem pracovala na obraně na nohy, což se osvědčilo. Taky jsem hodně pracovala na útoku na nohu z podběhu, což se tolik neosvědčilo, ale to se ještě doladí. Finálová Francouzka pro mě byla nejhorší soupeřka turnaje. Měla mě dobře načtenou a byla hodně silná.“

A jak viděl utkání reprezentační trenér Jan Žižka? „Adéla se zúčastnila po dlouhých pěti měsících prvního turnaje. Bylo to vidět na nervozitě, přesto první utkání zvládla takticky skvěle. Ve finále chybělo málo na to, aby soupeřku porazila. Turnaj měl sloužit převážně k tomu, abychom viděli, kde jsou chyby a na čem dále pracovat. Toto splnil přesně, jak jsme čekali a stříbrná medaile k tomu je perfektní bonus.“

Leave a Reply

Your email address will not be published.