Ondřej Dadák vybojoval páté místo na mistrovství Evropy U23

Ondřej Dadák vybojoval páté místo na mistrovství Evropy U23

V Makedonském Skopje se od 17. do 23. května konalo mistrovství Evropy U23 ve volném stylu i řecko římském zápase. Za volný styl se pod vedením reprezentačního trenéra Milana Hemzy účastnil David Kopřiva a Matouš Vondál, za řecko římský zápas se pod vedením reprezentačního trenéra Václava Scheinera a asistenta Tomáše Toboly účastnil Denis Mertl, Jakub Bielesz a Ondřej Dadák, kterému se podařilo vybojovat 5. místo.

Jako první se na žíněnku postavili volnostylaři, kde jsme měli dva zástupce a bohužel oba svá utkání prohráli. David Kopřiva ve váze 65 kg skončil na 15. místě z 18 závodníků, Matouš Vondál ve váze 86 kg na 15. místě z 15 závodníků. Utkání okomentoval trenér Milan Hemza:

Karoly Kiss (HUN) – David Kopřiva (CZE)      10 : 0

David Kopřiva předvedl v utkání s Kiss na ME velmi špatný výkon. David Kopřiva je na naše poměry technicky dobře vybavený závodník, jeho slabinou jsou silové schopnosti a obrana v parteru. Přestože v tréninku pracujeme na zlepšení těchto činností, utkání nám ukázalo, že je to stále nedostatečné.

86 kg

Ivars Samusonoks (LAT) – Matouš Vondál (CZE)    10: 0

Matouš Vondál byl v minulosti kondičně vždy dobře připravený závodník. Velký poddíl na tom měla společná příprava s dalším reprezentantem Vojtou Piskořem, který v současné době studuje v Praze a tam se také připravuje v CSMV Olymp Praha. Tato skutečnost se bohužel negativně odrazila v přípravě Matouše a projevila se i ve výkonnosti na ME U23.

V řecko římském zápase nastoupili tři naši závodníci. Denis Mertl měl ve váze 67 kg 15 závodníků a skončil na 12. místě.  Jakub Bielesz ve váze 77 kg měl 17 závodníků a skončil na 16. místě. Úspěch slavil Ondřej Dadák, kterému chyběl jen kousek k dosažení medaile, a nakonec skončil ve váze 97 kg na pátém místě z 19 závodníků. Utkání okomentoval trenér Václav Scheiner.

Samvel GRIGIRYAN  ARM  –  Denis Mertl  CZE   9 : 0

Denis je mladý závodník, který startoval v této seniorské kategorii poprvé. Narazil na soupeře, na kterého nestačil. Myslím, že se na jeho výkonu i částečně podepsalo velké snížení hmotnosti a jsem přesvědčen, že je potřeba přejít do vyšší kategorie.

Oleksii MASYK  UKR  –  Jakub Bielesz  CZE   9 : 0

Jakub se nedokázal prosadit ani odkontrolovat soupeřovy útoky. Chyběla jakákoli účinná reakce. Pravděpodobně jej limituje psychický problém, který při hodnocení dokázal i sám dobře popsat. Vzhledem k jeho nespornému talentu je potřeba cíleně na tomto pracovat a dát mu ještě další reprezentační příležitosti.

Ondřej Dadák CZE   –   Arnoldas BARANOVAS  LTU  6 : 3 

Ondřej Dadák CZE   –   Pavel HLINCHUK  BLR   5 : 2

Giorgi KATSANASHVILI  GEO  –  Ondřej Dadák  CZE   4 : 3

Markus RAGGINGER  AUT  –  Ondřej Dadák  CZE  1 : 1

Ondra Dadák se na této soutěži prosadil v postoji i parteru. Měl velmi blízko k postupu do finále a stejně tak blízko k bronzové medaili. V těchto dvou utkáních nedokázal v závěru získat potřebný bod. Důvodem je jeho způsob boje, resp. pasování. Je potřeba přejít na útočné pojetí tj. zabírání soupeřových rukou v kombinaci pasování spodem.

Leave a Reply

Your email address will not be published.