Olympijský sen je nadosah

Olympijský sen je nadosah

Tento víkend se v maďarské Budapešti bude konat evropská kvalifikace řeckořímského zápasu, volného stylu a ženského zápasu na olympijské hry v Tokiu. Česká republika zde bude mít také své zastoupení. Do Maďarska odcestovala reprezentace ve složení Adéla Hanzlíčková spolu s trenérem Milanem Hemzou, Štěpán David, Artur Omarov, Petr Novák a Oldřich Varga pod vedením trenéra Václava Scheinera a Tomáše Toboly.

Přímý postup z tohoto turnaje budou mít finalisté, takže případný úspěch v podobě třetího místa stačit nebude. Další kvalifikace bude světová, ta se koná 6. -9. května v Bulharsku.

V ženském zápase nastoupí zítra Adéla Hanzlíčková (68 kg), která se v roce 2016 v Rio de Janeiru této nejprestižnější sportovní akce už zúčastnila.  Adéla se v prvním kvalifikačním utkání postaví proti soupeřce z Běloruska Hanně Sadchanka.

V sobotu se na žíněnku postaví muži. Oldřicha Vargu (77 kg) čeká Nor Per Anders, Petra Nováka (87 kg) Ital Fabio Parisi, Artura Omarova (97 kg) Švýcar Damian Von Euw a Štěpána Davida (130 kg) Maďar Adam Varga.

Utkání můžete sledovat zde: https://uww.org/event/european-og-qualifier?tab=results

Leave a Reply

Your email address will not be published.