Z Matteo Pellicone si odvážíme tři pátá místa

Z Matteo Pellicone si odvážíme tři pátá místa

Zápasnická reprezentace se první březnový víkend vydala do italského Říma, kde se konal mezinárodní turnaj Matteo Pellicone. Z důvodu nemoci a zranění se nemohl zúčastnit Petr Novák a Artur Omarov. Do Itálie odletěli pod vedením Václava Scheinera, Tomáše Toboly a Milana Hemzy Adéla Hanzlíčková, Štěpán David, Ondřej Dadák, Oldřich Varga a Jakub Bielesz.

Adéla Hanzlíčková (5. místo) do čtvrtfinálového utkání nastoupila s mistryní světa Američankou Tamyrou Stock Mensah. Krásně rozjeté utkání ze strany Adély však stopl úraz nohy. Adéla se i přes bolest rozhodla pokračovat v utkání a Američanka Adélu přebodovala. Zranění však už nedovolilo Adéle pokračovat v boji o bronz.

 „Ve váze 68 kg nestartovalo více závodnic z důvodu Covid-19. Adéla v prvním kole nastoupila proti úřadující mistryni světě Stock Tamyra Mariama Mensah z USA a začala aktivně. Soupeřka byla napomínána pro pasivitu. Spojila se s Adélou a ta ji tak krásně podkopla, že Američanka dopadla skoro na záda. Bohužel Adéla byla překvapená z toho, jak to šlo lehce, a po dopadu zaváhala, toho soupeřka využila a přešla za Adélu. Stav byl po této akci 4:1pro Adél. Američanka provedla útok na levou nohu a přešla za Adél, za to dostala dva body. 4:3. Při přechodu zabrala za chodidlo a tady asi došlo ke zranění. Adél nemohla došlápnout a opřít se o nohu. Tato skutečnost rozhodla o dalším průběhu utkání i o konečném výsledku. Američanka dostala ještě další body za strh a za záběr nohy s přechodem za soupeřku. Konečný stav 4:7 pro USA. Kdoví, jak by utkání skončilo, pokud by Adéla byla v pořádku. Bohužel nemohla ani nastoupit v utkání o 3. místo s Georgievou (BUL), kterou v prosinci na Světovém poháru v Bělehradě porazila přesvědčivě 9:2. Smutně se dívá na žíněnku, kde měl nastoupit náš závodník k boji o medaili a pro zranění nemůže. A k tomu je ještě vysoká pravděpodobnost, že by toto utkání vyhrál. Avšak i tato skutečnost patří ke sportu,“ zhodnotil utkání reprezentační trenér Milan Hemza.

Ani pro reprezentaci mužů nebyl tento turnaj nejšťastnější. Štěpán David (5. místo) měl štěstí na los, avšak zápas proti Abdellatifu Mohamedu Ahmedu Mohamedovi z Egypta prohrál 3:1 a v následujícím boji o bronz prohrál s Indem Naveen Naveen 1:1.

Ondřej Dadák (5. místo) prohrál v prvním utkání 4:1 s maďarským Erik Szilvassy. Ten se následně probojoval do finále, a tak měl Ondřej další šanci v repasáži. Tu Ondřej využil a porazil Američana Daniela Collett Millera 5:4. Boj o bronz ale Ondrovi nevyšel a prohrál 9:0 s Kazachem Olzhas Syrlybayem.

Oldřich Varga (11. místo) si v utkání vedl dobře, avšak napomenutí za fauly ho stály zápas a s Italem Matteo Maffezzoli prohrává 5:3.

Jakub Bielesz (10. místo) narazil v prvním zápase na ruského Abuiazida Mantsigova s kterým prohrál 9:0. Rus si v závěru utkání poranil nohu, a tak se rozplynula i naděje na případnou repasáž.  

„Štěpán byl pro mě tady na turnaji největší zklamání. Měl neuvěřitelně příznivý los a myslím, že to prostě neunesl. Prohrál první utkání, aniž by soupeře ohrozil. Ve druhém byl mírně lepší, ale opět bez efektu. Sice získal dvě napomínání, ale druhé už bez bodu. Navíc nedokázal zabojovat ani v závěru.

Dadák zápasil v prvním utkání velmi podobně, tj. velmi špatně a bez bojovnosti. Ve druhém se zlepšil a porazil soupeře (USA), který byl podstatně kvalitnější. Ve třetím se nechal 3 x otočit v parteru a utkání bylo ztracené.

Olda začal s Italem velmi dobře a vedl 3:0, ve druhé polovině byl napomínán (tak trochu úlitba domácímu borci) – následovala dvě napomenutí za faul. Bez komentáře. V utkání byly chyby, ale celkově snad poučení a vyzkoušení současné výkonnosti.

 Poslední nastupoval Jakub a na soupeře (RUS) nestačil. Nicméně se s ním popral. Vzhledem k tomu, že se soupeř v závěru zranil a do dalšího boje nenastoupil, nemohl Jakub pokračovat ani v pravděpodobné repasáži. Bohužel musím říct, že pro nás účast na tomto turnaji vyzněla jako zklamání. Je potřeba zapomenout, ale napřed vše podrobně probereme,“ rozebral utkání reprezentační trenér Václav Scheiner.

Leave a Reply

Your email address will not be published.