Mezinárodní turnaj v Tata

Mezinárodní turnaj v Tata

 Do maďarského Tata se vydal reprezentační tým ve složení: 77 kg Oldřich Varga, 87 kg Petr Novák, 97 kg Artur Omarov a Ondřej Dadák, 130 kg Štěpán David. V sobotu se zde konal mezinárodní turnaj, který byl velmi silně obsazen a zúčastnilo se ho 18 zemí s 128 závodníky. Naše zápasníky doprovází reprezentační trenér mužů ř.ř. stylu Václav Scheiner, který nám také okomentoval jednotlivá utkání.  

77 kg Oldřich Varga 17 závodníků, 9. místo 

Fabio DIETSCHE (SUI) : Oldřich VARGA (CZE) 4:6 

Alexandrin GUTU (MDA) : Oldřich VARGA (CZE) 4 : 0 (lopatky) 

Olda měl v prvním utkání převahu, ale po chybě v první polovině soupeř získal 4 body, které pak Olda pracně dotahoval. V závěru výrazně lepší. Druhé utkání bylo v úvodu vyrovnané. Olda se snažil útočit a soupeř jej zaskočil a dal na lopatky. Turnaj byl pro něho další cennou zkušeností před EOQ. 

87 kg Petr Novák 17 závodníků, 9. místo 

Petr NOVÁK (CZE) : Zakarias BERG (SWE) 1 : 3 

Repasáž Petr NOVÁK (CZE) : Vili Ropponen (FIN) 3 : 6 

Petr prohrál s pozdějším finalistou po vyrovnaném boji. Soupeř otočil v parteru. Ve druhém utkání vedl 3 : 3 až do poslední minuty. Následovalo napomenutí s „kolečkem“ + 2 body. Vzhledem k tomu, že to neodpovídalo stavu na žíněnce, podal jsem protest, který nebyl uznán. Nemohu Petrovi za toto utkání nic vyčíst. Ubránil parter, a naopak získal body v parteru. Ačkoli obě utkání prohrál, byla pro něho účast v turnaji velmi důležitá. Před půl rokem si přetrhl achilovku, operace, tréninková přestávka. Ukázal, že je v pořádku v dobré fyzické kondici. 

97 kg Ondřej Dadák 18 závodníků, 11. místo 

Ondřej DADÁK (CZE) : Ramsin AZIZSIR (GER) 1 : 3 

Platí to, co jsem napsal v minulém hodnocení po MT v Chorvatsku, a to, že nenutí soupeře k chybě, že nemá zbraň, kterou by jej ohrozil. Pozitivní, oproti poslednímu utkání v Chorvatsku je to, že už si nenechal od soupeře vnutit jeho styl boje v takové míře. 

97 kg Artur Omarov 18 závodníků, 8. místo

 Patrick NEUMAIER (GER) : Artur OMAROV (CZE) 1 : 7 

Vilius LAURINAITIS (LTU) : Artur OMAROV (CZE) 2 : 0 

Pracujeme s Arturem na jeho největších nedostatcích. Zatím se to ne zcela daří. Nicméně v prvním utkání byl jasně lepší a neudělal žádnou chybu. Ve druhém se nechal bohužel napomenout 2 x, a to samozřejmě rozhodlo. To že byl napomínán 2x souvisí s nedostatky uvádím v úvodu. Jsou tři, skloněná hlava, ustupování a úchopy rukou soupeře. 

130 kg 11 závodníků 8. místo 

Berei (ROM) : Štěpán DAVID (CZE) 1 : 2 

KRAJEWSKI (POL) : Štěpán DAVID 5 : 1 

První utkání Štěpán vyhrál, ale jeho výkon byl špatný, naopak ve druhém zápasil výrazně lépe, ale rozhodl parter, kdy soupeř 2x otočil. 

V Maďarsku bude reprezentační tým zůstávat ještě celý týden na soustředění.

Leave a Reply

Your email address will not be published.